Ciasteczka jaglane z rodzynkami

Szybka i zdrowa przekąska bez pieczenia 🙂 ciastka jaglane z płatkami owsianymi i rodzynkami.

Przepis:

200 g płatków jaglanych
100 g namoczonych daktyli 
50 g płatków owsianych błyskawicznych
50 g mąki migdałowej 
50 g rodzynek
10 g jogurtu naturalnego
przegotowana ciepła woda (w przypadku gdy ciasto jest za suche i zbyt kruche)

Wszystkie składniki łączymy i ugniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy na ok. 30 minut, aby składniki się dobrze połączyły i formujemy ciastka. Ponownie odstawiamy na ok. 15 min. Gotowe 🙂
Jeżeli ciastka są mało słodkie, można dodać słodzika lub miodu, aczkolwiek daktyle i rodzynki same w sobie są bardzo słodkie i nie ma potrzeby podbijać kalorii. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *