Ciasteczka z kaszy manny i kokosa

Znudziły Wam się kokosanki i tego typu ciastka i może chcielibyście spróbować czegoś nowego? Dla miłośników kokosa mam coś specjalnego i nietypowego. Specjalnie z myślą o nich wymyśliłam takie o to specjały: ciasteczka kokosowe, tym razem na mleku i kaszy mannie, pieczone w piekarniku.
Przepis:
180 g kaszy manny
300 ml mleka
100 g wiórków kokosowych
1 jajo
10 g cukru waniliowego
30 g miodu/cukru trzcinowego (można dodać więcej, jeśli wolicie bardziej słodkie ciasteczka)
Kaszę manną gotujemy na mleku, aż zgęstnieje. Odstawiamy na chwilę i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i wykładamy łyżką stołową na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy ok. 20 minut na termoobiegu 170-180 stopni. Wyciągamy z pieca i odstawiamy do ostygnięcia.
Smacznego! 🙂