Pankejki ”czekoladowa rozpusta”
Czasem można sobie pozwolić na więcej :). Danie najlepsze na śniadanie, przed lub po treningu!
Składniki na ciasto:
100 g płatków owsianych błyskawicznych
2 jajka
120 g skyr pilos truskawkowy
30 g mleka bez laktozy
30 g odżywki białkowej czekoladowej
Pół łyżeczki sody
12 g kakao
Dodatki:
100 g riso czekoladowe
Pół knoppersa z ciemnymi wafelkami
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Możemy od razu zabrać się do smażenia lub odstawić na noc ciasto do lodówki, wtedy będzie lepsze :). Jeżeli od razu chcemy je zjeść, to patelnie rozgrzewamy bez tłuszczu i smażymy pankejki wielkości jakiej chcemy ok. 3 min z każdej strony. Mi wyszło 8 placków z tej proporcji.
Na porcję zużyłam 2 pankejki i dodatki 😉
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
194,64 kcal
22,02 g węglowodany
5,55 g tłuszcze
14,09 g białko
2,18 g błonnik
Smacznego! 🙂